Vad är skillnaden mellan en normal hjärna och en alzheimers hjärna?

En Alzheimers hjärna skiljer sig från en hälsosam hjärna med en signifikant minskning av neuroner. Alzheimers hjärna kommer också att visa en minskad storlek på grund av den minskande produktionen av celler som överför information. Kognitiva förmågor skadas allvarligt på grund av de fysiska förändringarna i hjärnan hos en patient med Alzheimers sjukdom.

I en normal vuxenhjärna finns flera miljarder celler kopplade till neurologiskt svar. Med utvecklingen av Alzheimers är dock många av dessa väsentliga celler som levererar kommunikation för olika svar förintetgjorda. Logik, resonemang och minne är några av de svar som äventyras av sjukdom i en Alzheimers hjärna. Alzheimers hjärna kan också ha en signifikant mängd plack i artärväggarna också.

De med en hälsosam hjärna kan utföra vardagliga uppgifter och uppgifter relativt enkelt. Kommunikationsmönster är tydliga och sammanhängande. Med Alzheimers hjärna har patienten vanligtvis svårigheter med enkla uppgifter och kortvarigt minne. Förvirring kan komma i stor utsträckning.

I Alzheimers hjärna kan patents cortex bli allvarligt skadad över tiden. Detta lager av cerebrum kan bli upptorkat och förfallit. En hälsosam hjärncortex kommer att kunna behålla minnesåterkallelser och kontrollmotorfunktion. De som lider av Alzheimers kan dock få en cortex som har funktionsfel på grund av att döda vävnader.

Medicinska vetenskapsmän som undersöker hjärnan som drabbats av Alzheimers genom mikroskopiska diabilder kommer ofta att märka förändringar som skiljer det från en normal hjärna. Forskare kan hitta ämnen som höga halter av aluminium i hjärnan hos en Alzheimers patient. Aminosyror kan också utgöra en starkare grad.

I grund och botten är skillnaden mellan en normal hjärna och en Alzheimers hjärna hur de båda kommer att fungera. Med Alzheimers symtom på förvirring märkt av minnesförlust ingår bara en stor bild. I denna form av frontotemporal demens kan patienten så småningom utveckla paranoia.

En normal hjärna kan uppskatta en logisk förklaring och resonemang av en situation. Personen med Alzheimer kan dock felaktigt anklaga någon för dåliga avsikter eller inte se situationen för vad det verkligen är. Det är inte ovanligt för människor som drabbats av Alzheimers att bli irrationellt misstänksam mot andras intentioner.

Medan en hälsosam hjärna är allmänt klar och fri från lesioner, kan hjärnan som är sjuk av Alzheimers inflammeras. Förstöring på grund av cellkorrosion är en annan faktor som ses i Alzheimers hjärna. Dessa kan uppstå i form av små eller minislag som kan detekteras genom en CT-scan (computed tomography).