Vad är behandlingen för muskelspasmer i armen?

En muskelspasma i armen uppträder när en muskel kontraherar, ofta ganska smärtfritt, utan att personen tänker göra det. Denna ofrivilliga sammandragning kan endast vara kortvarig, eller det kan vara i flera timmar, och en allvarligare muskelspasma kan leda till en belastning om den lämnas obehandlad. För att ordentligt behandla en muskelspasma i armen är det viktigt att förstå vad som orsakar sammandragningen i första hand. Dehydrering kan leda till kramper, som kan okonditionerad och sällan använd muskelvävnad. Överdrivenhet i musklerna kan också orsaka kramp, så folk bör noga överväga vad som kan orsaka krampen innan de behandlas.

I många fall kan ljusmassage och stretchning hjälpa till att lindra smärta i en muskelspasma i armen. Detta bör göras noggrant, eftersom tryck på den kontraherade muskeln kan också orsaka mer smärta. När spasmen uppstår ska personen avstå från ytterligare fysisk aktivitet om han eller hon deltog i sådan verksamhet. Fortsatt att flytta runt eller använda musklerna kan orsaka mer smärta, och det kan till och med orsaka spasmer i andra delar av kroppen.

Dehydrering är en av de vanligaste orsakerna till muskelspasmer i någon del av kroppen. Det är viktigt för enskilda att vara ordentligt hydratiserade oavsett om de deltar i idrottsaktiviteter eller ej. När musklerna är uttömda av syre, är de mer benägna att spasma och att hålla sig hydratiserade säkerställer korrekt syreförsörjning till musklerna. Depleted butiker av elektrolyter kan också leda till muskelkramper, så att ta tillskott som ökar elektrolyter i kroppen kan hjälpa till att förebygga och behandla muskelspasmer. Natrium och kalium är viktiga elektrolyter, så en diet rik på sådana vitaminer och mineraler kan förhindra muskelspasmer i framtiden och hjälpa till att lindra eller läka en nuvarande spasm. Muskelsammandragningar på grund av utarmade elektrolyter är vanliga bland idrottare efter överdriven motion, och denna utarmning är ofta kopplad till uttorkning.

Mer allvarliga fall av muskelspasmer i armen kan orsakas av neurologiska problem. Nerver kan bli skadade eller komprimerade, vilket leder till plötslig kram i armarna eller andra delar av kroppen. Toxiner i kroppen kan orsaka nervskador, vilket leder till muskelspasmer. I det här fallet är krammen ett symptom på ett mycket allvarligare problem som bör behandlas genast av en sjukvårdspersonal.