Vad är leptin diet & undefinedundefinedreg ;?

Leptin Diet® är en måltidsplan som gör leptin, ett fetthormon som kroppen skapar, dess fokuspunkt. Leptin spelar en roll för att kontrollera metabolisk funktion och aptit. När en person följer Leptin Diet® ändrar han sin matförbrukning och ökar sin aktivitetsnivå för att balansera leptinsnivåerna i kroppen. Det sägs fungera som en naturlig aptitdämpare och en energiprojektor. För att underlätta viktminskning ändrar en person på denna diet tidpunkten för sina måltider, undviker transfett, äter mindre måltider och innehåller åtminstone lite motion i sin dagliga rutin.

En person som följer denna diet förändrar hur han äter kolhydrater och proteiner. Han väljer typiskt fullkornsval när man konsumerar kolhydrater. Han begränsar också mängden kolhydrater han äter till 50 procent eller mindre av sina dagliga kalorier. När han äter kolhydrat äter han vanligtvis ett protein tillsammans med det. Till frukost äter en person på Leptin Diet® en måltid som är hög i protein, vilket bidrar till att maximera sin energi fram till hans lunchtid.

Timing och storlek på måltider är vanligtvis mycket viktiga för en person på denna diet. De som följer denna diet är inte tänkt att äta något efter middagen och ska vänta minst 11 timmar innan de äter frukostmaten. Anledningen till att vänta så länge är att uppmuntra kroppen att brinna fett. Dieters är också tänkt att äta mindre måltider som är fyllda med näring tre gånger per dag och väntar fem timmar mellan varje måltid. Detta sägs öka fettförbränningen och förhindra insulinresistens.

Övning är en viktig del av att följa Leptin Diet®. En person som följer denna diet är tänkt att engagera sig i måttlig träning varje dag. Det betyder dock inte nödvändigtvis att spendera timmar på en löpband eller i ett viktrum. Även 15 minuters snabba promenader eller några varv runt poolen kan hjälpa till. Den allmänna tanken är att få kroppen att flytta för att öka ämnesomsättningen och maximera kaloriförbränningen.

Fettreducering spelar också roll i Leptin Diet®. I stället för att eliminera fetter väljer dieters att äta hälsosamma fetter. Till exempel kan en dieter använda olivolja för matlagning och sesamolja för salladsdressingar. För optimal hälsa är transfetter undantagna från denna diet. En person som följer den kontrollerar vanligtvis matetiketter för att säkerställa att de inte innehåller hydrerade eller partiellt hydrogenerade fetter.