Vad är super grönt te diet?

Super grönt te diet är ett viktminskningsprogram i form av ett piller, samt en diet och träning schema. Kombinerade med de många hälsofördelar som vanligtvis förknippas med grönt te, menade andra ingredienser att öka energi och metabolism medan brinnande fett tillsätts. Kostnadens effektivitet har diskuterats, eftersom den har både fördelar och nackdelar.

Grönt te innehåller olika typer av antioxidanter som kallas polyfenoler som kan ha fördelaktiga effekter på viktminskning. Dieten hävdar att katekiner, en typ av polyfenol, främjar en process som kallas termogenes, vilket ökar ämnesomsättningen. Tillsammans med tillsatsen av krom, sägs dessa ingredienser främja viktminskning, eftersom kroppen brinner mer kalorier även i vila. Dessutom kan antioxidanterna i grönt tetillskott minska insulinproduktionen, ett hormon som tenderar att lagra överflödiga kalorier som fett.

Tillförd till föreningar som förekommer naturligt i grönt te är B-vitaminer och guarana, som är avsedda att öka energi, vilket gör att träningsprogrammet lättare följer. Ingefära ingår ofta också för att ge energi, det kan också hjälpa till med matsmältningen. En fruktväxt kallad uva ursi används för dess diuretiska effekter för att bibehålla en balans av vätskor i kroppen och minska uppblåsthet från vattentåthet.

Tillverkaren av supergrönt te diet är en av de största producenterna av kosttillskott i USA och har fått ett ganska respektabelt rykte. Det faktum att en kalorifattig diet och övning främjas tillsammans med p-piller ger programmet en känsla av luft, tillverkaren verkar vilja att konsumenterna vet att p-piller ensam inte kommer att göra att en person automatiskt går ner i vikt. Produkten är helt fri från ephedra, ett viktminskningstillägg som har varit känt för att orsaka hjärtattacker, stroke och jämn död i det förflutna. Denna diet tros vara säker att använda på daglig basis, och det är relativt billigt.

Det har dock rapporterats om oönskade biverkningar. De super gröna tepillerna är koffeinfria och har varit kända för att orsaka huvudvärk, migrän och magont. De som inte tolererar koffein bra kan upptäcka att produkten inte är rätt för dem. Även om vissa anser att parning av en diet- och träningsplan är en fördel, ser andra detta som bevis på att pillerna inte har någon effekt på viktminskning, eftersom kost och motion ensam borde ha samma effekt.