Vad är skillnaden mellan mental retardation och autism?

Det finns en stor skillnad mellan mental retardation och autism. Autism är inte en form av mental retardation, även om många autistiska människor verkar fungera som människor som lider av fördröjning. Faktum är att autistiska människor i allmänhet är mycket intelligenta. Tvärtom saknar människor som har mental retardation per definition de nödvändiga färdigheterna för det dagliga livet och har under genomsnittlig intellektuell förmåga.

Austiska människor har otänkbara sensoriska upplevelser. I många fall kan de reagera på situationer på ett känsligt sätt. Det kan också vara svårt för dem att tolka vad de upplever. Som ett resultat är det vanligt att de undviker att bli rörda av andra människor. Deras hjärnor kan ha otillräckliga känslor för att låta resten av kroppen veta vad som händer, vilket i slutändan leder till mer förvirring för en autistisk person.

Hörsel- och synproblem hos personer med autism är också olika. Många av de ljud de höra skadar deras öron eftersom de inte kan bearbeta ljudet korrekt. När människor pratar med dem är det svårt att förstå vad som sägs. I en jämförelse av synskapaciteten hos personer med mental retardation och autism drabbade, har autistiska människor en svårare tid att känna igen olika ansikten. Ljusa ljus och flimrande frekvenser gör att föremålen är en svår uppgift.

Orsakerna till mental retardation och autism är relaterade till flera riskfaktorer. En infektion som meningit som förekommer vid födseln eller inträffar efteråt kan öka risken för mental retardation. Kromosomala abnormiteter och ärftliga metaboliska störningar som Tay-Sachs-sjukdom kan också orsaka det. I autism kan en onormal utveckling av hjärnan eller tuberös skleros bidra till det. Autism är det slutliga resultatet av de många störningarna som påverkar hjärnan från att växa ordentligt.

När man tittar på skillnaderna mellan dessa två förhållanden, skiljer sig variationerna i mental retardation i tre generella kategorier. Människor kan ha mild retardation, måttlig till svår retardation eller djup mental retardation. Milda retarderingsegenskaper inkluderar att endast ha begränsat stöd och upplever svaga utvecklingsförseningar. Allvarlig mental retardation identifierar personen som har en spädbarns eller barns mentalitet trots att den är vuxenålder. Den djupa nivån kan kräva att personen ska vara institutionaliserad.

Separata behandlingsplaner rekommenderas för mental retardation och autism. Det primära målet för att behandla personer med mental retardation är att utveckla dem till sin fulla potential. Brist på nyfikenhet och fortsatt barnsligt beteende är tecken på mental retardation. I autism finns det inget huvudsakligt behandlingsprotokoll. Studier har visat att strukturerat beteendeprogram fungerar bäst för autistiska människor.