Vad är den tvärgående kolon?

Tvärgående kolon är en viktig del av matsmältningssystemet. Kolon, som ibland kallas tjocktarmen, utgör den sista delen av matsmältningssystemet. Den längsta delen av tjocktarmen kallas den tvärgående kolon. Denna del av tjocktarmen tjänar som en anslutningspunkt för den stigande kolon och den nedåtgående kolon.

Mat och annat material som passerar genom matsmältningsorganet spenderar mest tid i den här delen av tjocktarmen. Den är krökt och ser ut att bilda en båge när den ses från vissa vinklar. Gränsöverskridande tjocktarms övre del är gallblåsan och levern och den nedre delen gränsar till tunntarmen.

Den starkaste musklerna i kolon finns i den tvärgående delen. Detta gör också den tvärgående kolon det mest rörliga området i tjocktarmen. På grund av styrkan hos musklerna som finns i detta område pressas digererade material kraftigt in i nästa del av tjocktarmen och förbereder sig för utträde från kroppen.

Medan digererade material sitter i tvärgående tjocktarmen extraheras vitaminer och vatten ur avfallsmaterialet för användning av kroppen. När det användbara materialet har extraherats lämnas ett mer fast avfallsmaterial att passera från kroppen som avföring.

Som en viktig del av matsmältningssystemet är transversal kolon särskilt mottaglig för problem som leder till kompromisserad hälsa. Till exempel är denna del av tjocktarmen den mest utsatta för koloncancer. Andra symtom på ett felaktigt fungerande tjocktarmar inkluderar buksmärtor, blodig avföring, trötthet och snabb viktminskning. Några av dessa symptom ska rapporteras till en medicinsk professionell för korrekt diagnos och behandling.

Kryddad mat orsakar ofta tvärgående tjocktarmsår. Hos patienter som upplever detta obekväma symptom finns en rad olika lösningar. Att undvika de förekommande livsmedel är det mest effektiva sättet att förhindra smärtan. Många patienter rapporterar också signifikant smärtlindring från användningen av antacida. Receptbelagda läkemedel finns tillgängliga för att hjälpa till att kontrollera dessa symtom också.

Att upprätthålla en frisk kolon kan ofta förhindra smärta såväl som blockeringar. Att äta en diet med låg fetthalt, fiber med fiber är ofta det första förslaget från medicinsk personal. Koffein och alkohol bör också användas i måtta. Att dricka mycket vatten och träna regelbundet kan hjälpa till att hålla allt som normalt rör sig genom matsmältningssystemet.