Vad är sambandet mellan sinusinfektion och illamående?

Sinusinfektion och illamående kan tyckas vara oförstående, men en infektion kan orsaka många symtom, inklusive illamående. Mucus tömning från bihålorna är mer benägna att springa ner i halsen och in i magen i stället för genom näsborrarna. Överdriven slem i magen kan orsaka illamående.

Bihåleinflammation, eller en sinusinfektion, är en inflammation i bihålorna. När membranen som omger bihålorna svullnar, är bihålorna tvättade. Tryck från svullen vävnad och fångad slem kan orsaka ett brett spektrum av symtom, inklusive huvudvärk, post-nasal dropp, feber och illamående.

Oftast är bihåleinflammation orsakad av andningsinfektion eller en allergisk reaktion. Vilket tillstånd som orsakar inflammation i sinusmembran kan orsaka sinusinfektion. När bihålorna blir svullna, kan slem inte kunna tömma ordentligt och blir en grogrund för bakterier, virus och svampar.

Vissa människor är naturligt mer benägna att sinusinfektion och illamående än andra människor är. Allergilidare och astmatiker kommer sannolikt att uppleva regelbundna inflammationer. Personer som har tillväxt som näspolyper har mindre utrymme tillgängligt för inflammation, och mindre svullnad behövs för att blockera bihålorna. En avvikande septum av klyftgom kan orsaka liknande sårbarhet för dessa symtom. Svimmare är också mer sårbara, liksom frekventa flygblad som regelbundet upplever förändringar i lufttrycket.

Många av symtomen på en sinusinfektion är ganska generella, och vad som verkar vara en sinusinfektion med illamående kan vara ett annat tillstånd eller tillstånd. Spänning och ångest kan till exempel resultera i upprörd mage och huvudvärk. Migrän huvudvärk kan vara intensiv och kan orsaka illamående också. Kronisk bihåleinflammation, som medför regelbunden eller långvarig inflammation, är särskilt svår att diagnostisera och kan kräva bildbehandlingstest för att bekräfta.

Efter en bihåleinfektion har diagnosen behandlats, brukar det krävas ett besök hos läkaren. Kroppen har en naturlig förmåga att bekämpa infektion, men om infektionen är tillräckligt stor för att orsaka illamående rekommenderas samråd med läkare. Beroende på symptom och svårighetsgrad kommer medicinska behandlingar sannolikt att inkludera en kombination av antibiotika, antihistaminer, dekongestiva medel och kortikosteroider. Fall av kronisk sinusinfektion orsakad av bensporer eller polyper kan kräva operation.

För de som är mer utsatta för sinusinfektioner kan åtgärder vidtas för att begränsa risken. Rökning irriterar inte bara sinusmembranet utan minskar kroppens förmåga att bekämpa infektion. Om möjligt bör kända allergener undvikas. Luftfuktare kan vara användbara, och inandning av ånga några gånger varje dag kan hjälpa till att hålla svullnad ner också.