Vad är sambandet mellan kalium och digoxin?

Digoxin är en medicin som används för att behandla medicinska tillstånd som hjärtsvikt och hjärtsvikt. Detta läkemedel kan utöva sina effekter genom att ändra nivåerna av joner som kalium som gör sig till hjärtmusklerna. Därför har kalium och digoxin en nära relation, och förändringar i kaliumhalterna hos en person som tar digoxin kan leda till toxiska effekter. Andra mediciner som påverkar nivåerna av kaliumjoner i kroppen kan orsaka farliga interaktioner med digoxin av denna anledning.

Efter det är taget och går igenom blodflödet kan digoxin binda på en del av hjärtmuskeln som kallas en jonpump. Denna pump är normalt ansvarig för att transportera kalium- och natriumjoner i dessa celler. Digoxin och kalium konkurrerar om samma bindningsplats på denna pump. I sin tur kan andra joner komma in i muskelcellerna, såsom kalcium, som initierar hjärtens pumpverkan och förhindrar att kalium kommer in i dessa celler.

Normalt finns det ett känsligt kaliumbalans i blodet, och förändring av dessa nivåer kan ha giftiga resultat. Förhållandet mellan kalium och digoxin är sådant att det kan ändra denna balans något. En individ med låga kaliumnivåer i hans eller hennes blodflöde medan du tar medicinen kan uppleva problem med muskler och nerver.

Toxicitet som härrör från interaktionen mellan kalium och digoxin kan leda till en rad olika fysiska problem. Dessa kan inkludera gastrointestinala problem, som illamående, förändringar i synen som kan leda till att haloeffekter ses runt ljus och till och med komplikationer i hjärtat. Många av dessa effekter beror på en plötslig ökning av blodkalium från medicinen, vilket överstiger kroppens förmåga att klara det. Muskler och nerver börjar visa överaktivitet, vilket leder till dessa effekter.

Förhållandet mellan kalium och digoxin kan också störas av andra läkemedel. Stor försiktighet ska vidtas när individer tar digoxin med något annat läkemedel som potentiellt kan förändra jonkoncentrationer i blodet. I synnerhet inkluderar detta diuretika, som ofta ges efter hjärtattacker. Dessa orsakar vanligtvis människor att urinera och därmed tömma några av vätskan från kroppen. Kalium kan gå förlorade på grund av dessa lägre nivåer av vätskor, vilket i sin tur kan leda till giftiga interaktioner med digoxin om det tas.